save
the
date
Събития
Отминали
09 - 09 April 2024
10:30am 12:00pm CET

Онлайн информационна сесия - партньорски проверки

Присъединете се към онлайн събитието на Европейската градска инициатива, за да научите повече за поканата за партньорски проверки.

skyline

Peer review

💚 По пътя към устойчиво развитие или е поел Вашият град?
Какво ще кажете за обмена с други европейски градове относно проектирането и изпълнението на Вашата стратегия за устойчиво градско развитие?

Този март 2024 г. Европейската градска инициатива (EUI) обяви стартирането на поканата за партньорски проверки. Поканата е отворена за кандидатстване до 30 април 2024 г. Открийте дали Вашият град отговаря на изискванията и научете повече за тази възможност, като се присъедините към нашата информационна сесия.

Съгласно изискванията за допустимост на EUI, българските общини, които могат да кандидатстват са: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Пловдив, Плевен, Русе, Стара Загора, Столична община, 

Присъединете се към  информационна сесия на 9 април от 11:30 ч. (българско време) и получете:

  • Информация за услугата партньорски проверки/ Peer Review
  • Подробности относно поканата за процеса на партньорски проверки
  • Препоръки от практикуващи градски специалисти, които вече са се възползвали от тази услуга

 
Какво е партньорска проверка? 
Партньорската проверка е дейност за изграждане на капацитет, предлагана от EUI за подпомагане на европейските градове да подобрят дизайна и изпълнението на техните стратегии за устойчиво градско развитие (SUD) чрез процес на сравнителен анализ и партньорско обучение. Всяка партньорска проверка включва един „преглеждан град“, който работи с лица от четири до шест града, действащи като „партньорски рецензенти“, за да се справи с тематично предизвикателство при разработването, прилагането или мониторинга на ефективна SUD стратегия.

Намерете повече информация за услугата „Партньорска проверка“ на нашия уебсайт: https://www.urban-initiative.eu/capacity-building/peer-reviews 

 

09 April 2024
10:30am 12:00pm CET
Онлайн информационна сесия - партньорски проверки