Image
group working on a capacity building exercise
Nederland

Urban Contact Point

Welkom op de pagina van het Nederlandse contactpunt van het European Urban Initiative. Deze pagina wordt beheerd door Ka-chun Lo en Martijn Kramer van Platform31, die tevens de Nederlandse contactpersonen van URBACT zijn.

Ons doel is om Nederlandse steden, provincies en regio’s beter te verbinden met de Europese Unie. Via deze pagina zorgen wij dat u op de hoogte bent van de EUI Innovative Actions, City-to-City exchanges en Peer Reviews. We helpen bij het vinden en contacten leggen met andere Europese steden die soortgelijke opgaven hebben.

We werken in een pan-Europees netwerk uit verschillende vakgebieden die zich inzetten voor duurzame stedelijke ontwikkeling, bieden toegang tot kennis (studies, instructies, goede praktijken, enz.) en presenteren mogelijkheden van andere (EU-)fondsen, initiatieven en organisaties die zich bezighouden met duurzame stedelijke ontwikkeling.

Meer informatie

Tijdlijn

CallNederland
City-to-City Exchange
Jun 2024
Call for Innovative Actions
Jun 2024
Infosessie Innovative Actions
Jun 2024
1. City-to-City Exchange
05 Jun - 31 Dec 2024

De call voor City-to-City Exchange is doorlopend geopend. U kunt ten alle tijden een voorstel voor kennisuitwisseling indienen. Lees meer over de voorwaarden en de indieningsprocedure via: https://www.urban-initiative.eu/capacity-building/pilot-call-c2c-exchanges

2. Call for Innovative Actions
20 Jun 2024

De nieuwe call voor Innovative Actions is open t/m 14 oktober 2024 14:00 CEST. De thema's zijn 'energietransitie' en 'technologie in steden'. Lees meer over de call via: https://www.urban-initiative.eu/calls-proposals/third-call-proposals-innovative-actions

3. Infosessie Innovative Actions
20 Jun 2024

Inschrijven: https://www.platform31.nl/agenda/infosessie-innovative-actions-call/

  • 20 juni
  • 13:00-14:30
  • Online

Wil je als gemeente 5 miljoen euro financiering ontvangen om te experimenteren in jouw stad? De nieuwe call voor ‘Innovative Actions’ van het European Urban Initiative is onlangs geopend en loopt tot 14 oktober 2024. Sluit aan bij dit webinar waar we ingaan op de belangrijkste informatie over de call.

Het European Urban Initiative (EUI) is een Europees programma gericht op duurzame stedelijke ontwikkeling. EUI financiert Innovative Actions, dit zijn innovatieve projecten met stedelijke autoriteiten (gemeenten, metropoolregio’s, en stedelijke samenwerkingsverbanden) in de leiding. Elke call heeft een specifiek thema: dit keer zijn de twee thema’s ‘energietransitie’ en ‘technologie in steden’. Tijdens deze online infosessie gaan we dieper in op alle voorwaarden voor de indiening van een Innovative Action-project.

Voor wie?

Deze infosessie is voor ambtenaren van steden met minimaal 50.000 inwoners (cumulatief in het geval van regionale / metropool-autoriteiten) die een experiment willen opzetten in hun stad over de energietransitie of technologie in de stad.

Programma

Tijdens het werbinar komt het volgende aan bod:

  • De call for Innovative Actions
  • Voorwaarden voor deelname als gemeente
  • Vereiste documenten voor de aanvraag
  • Praktische vragen voor de aanvraagprocedure
  • Q&A

Inschrijven: https://www.platform31.nl/agenda/infosessie-innovative-actions-call/