Image
group working on a capacity building exercise
România

Punct de contact urban

Bine ați venit pe pagina română a Punctului de contact urban (engl. Urban Contact Point, UCP) al Inițiativei Urbane Europene (engl. European Urban Initiative, EUI), instrumentul Politicii de coeziune 2021-2027 care susține orașele de toate dimensiunile pentru a construi capacități și cunoștințe, pentru a sprijini inovarea și pentru a dezvolta soluții inovatoare transferabile și scalabile la provocările urbane de relevanță pentru UE.

Aici veți găsi informații relevante, noutăți, știri și evenimente privind EUI. Rolul UCP este să activeze ca nod de schimb de informații și cunoștințe între actorii de la nivel național, regional și local și EUI, și să furnizeze informații coerente și sprijin pentru factorii de decizie și practicieni urbani.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) este autoritatea națională care gestionează UCP România, acționând pentru stimularea părților interesate, autorităților de management,  organismelor intermediare și orașelor să beneficieze de sprijinul și oportunitățile oferite de EUI.

Mai multe informații