Image
eui webinar
Vijesti
17 April 2024

Održan Peer Reviews informativni webinar za domaće prijavitelje

Europska urbana inicijativa otvorila je prijave za Peer Review – aktivnost namijenjenu jačanju kapaciteta. Poziv je u prvom redu usmjeren na ITU gradove (Article 11 Cities) koji žele unaprijediti dizajn i provedbu strategija održivog urbanog razvoja, ojačati svoje kapacitete te se umrežiti sa stranim kolegama.

U sklopu poziva gradovi se mogu prijavljivati kao gradovi koji traže podršku i mentoriranje – recenzirani gradovi (eng. City under Review) ili kao gradovi koji pružaju podršku i mentorstvo – recenzenti (eng. Peer Reviewer).

Tajništvo Europske urbane inicijative organiziralo je informativni webinar za potencijalne prijavitelje 9. travnja. Snimku i materijale moći ćete pronaći ovdje.

Udruga gradova kao Kontakt točka za EUI u Hrvatskoj organizirala je 11. travnja informativni webinar (na hrvatskom jeziku) za domaće potencijalne prijavitelje. Prezentaciju možete preuzeti ovdje, a snimku webinara možete zatražiti slanjem maila na lucija@udruga-gradova.hr

Na webinaru su predstavljene osnovne informacije o Peer Reviewu, koraci za prijavitelje i detalji samog procesa Peer Reviewa. Svoje iskustvo sudjelovanja u ovoj vrsti aktivnosti podijelio je predstavnik Grada Pule. Pula uspješno prolazi kroz proces Peer Reviewa u ulozi recenziranog grada (eng. City under Review), a iskustvo opisuju pozitivnim i korisnim za daljnju implementaciju SRUP-a, ali i za umrežavanja s kolegama na europskoj razini. Na kraju webinara, najavljene su nadolazeće URBACT i EUI aktivnosti.

Svi detalji poziva, uključujući prijavni obrazac, nalaze se na službenoj web stranici - Call for Peer Reviews.