Image
IA 3
Vijesti
08 April 2024

Objavljene teme za novi poziv EUI inovativnih akcija

Teme za 3. Poziv za prijedloge inovativnih akcija Europske urbane inicijative službeno su objavljene! Gradovi će moći prijaviti svoje inovativne projekte koji još nisu bili testirani ni provedeni u Europi na teme energetske tranzicije i tehnologije u gradovima. Više informacija u nastavku.

Europska urbana inicijativa pruža financijsku podršku gradovima ili grupama gradova iznad 50.000 stanovnika za testiranje i buduću replikaciju prenosivih, inovativnih rješenja za urbane izazove od značaja za EU u razdoblju 2021-2027. Dosad su uspješno provedena dva natječaja, a otvaranje trećeg očekuje se početkom svibnja (točan datum još nije poznat) i trajat će do listopada 2024.

Treći poziv pokrivat će dvije teme: Energetska tranzicija i Tehnologija u gradovima. Relevantne informacije o temama pronaći ćete na navedenim poveznicama, stoga pozivamo zainteresirane gradske vlasti i njihove uprave da pogledaju opise tema te razmotre mogućnost sudjelovanja na predmetnom pozivu. Već sada možete započeti razvijati projektnu ideju u skladu s jednom od tema koja odgovara na lokalne izazove u vašem gradu, pokrenite projektno partnerstvo uspostavljanjem kontakata s relevantnim subjektima (npr. javni i privatni partneri, nevladine organizacije, sveučilišta, mala i srednja poduzeća,…) te započnite zajednički dizajn svog plana rada s projektnim partnerima i dionicima.

Udruga gradova kao Urbana kontakt točka za program EUI stoji na raspolaganju svim domaćim potencijalnim prijaviteljima – ako imate pitanja, obratite nam se putem e-maila ili telefona.

Ovom prilikom najavljujemo da će službeno predstavljanje 3. poziva za hrvatske prijavitelje biti održano u okviru Savjetovanja o lokalnoj samoupravi u Poreču u četvrtak 23. svibnja. Informativni online webinar na engleskom jeziku u organizaciji Tajništva Europske urbane inicijative održat će se ranije, 6. svibnja i na njega se možete prijaviti ovdje.