Image
CITIES FORUM DEF_0
Hírek
12 April 2024

EUI - Innovatív Actions Harmadik pályázati felhívás beharangozó! - EUI IA 3 / 2024

Az EUI - Innovatív Actions harmadik pályázati felhívása 90 millió eurós indikatív ERFA-költségvetéssel az alábbi két témára összpontosító innovatív projekteket célozza meg: "Energetikai átállás" és "Technológiák a városokban".

A pályázati felhívás 2024 májusában nyílik meg.

A harmadik EUI Innovative Actions (EUI-IA 3 / 2024) pályázati felhívás időszaka 2024. májusában indul és 2024. októberében zárul, 90 millió eurós ERFA indikatív költségvetéssel. Az egyes projektek legfeljebb 5 millió eurós ERFA-társfinanszírozásban részesülhetnek, és a projektek megvalósítására legfeljebb 3,5 éves időtartam áll rendelkezésre.

Noha a felhívás hivatalosan még nem nyitott pályázatok benyújtására, ajánlott, hogy a városok a lehető leghamarabb kezdjék el projektjavaslataik kidolgozását a felhívás oldalán elérhető különböző források felhasználásával. A következő lépéseket már a felhívás megnyitása előtt el lehet kezdeni:

  1. Olvassa el a harmadik EUI-IA felhívás két témakörének leírását. "Energetikai átállás" / "Technológiák a városokban"!
  2. Fejlesszen ki egy projektötletet a városában felmerülő helyi kihívásokra választ adó témák egyikének megfelelően!
  3. Hozzon létre projektpartnerséget azáltal, hogy kapcsolatot teremt az érintett szervezetekkel, pl. közszféra szereplőivel, magán-piaci partnerekkel, NGO-kal, egyetemekkel, kis- és középvállalkozásokkal.
  4. Kezdje el közösen megtervezni a projektpartnerekkel és az érdekelt felekkel a projekt munkatervének kereteit!

Továbbá regisztráljon az EUI Innovative Actions (EUI-IA 3 / 2024) pályázati felhívás online tájékoztató ülésére, amelyet online részvétellel 2024. május 6-án 14:00-15:30 között tart az EUI Állandó Titkársága!

 

A felhívás témái

 

1. téma: Energetikai átállás

Az " energetikai átállás" témakörében az európai városi kezdeményezés célja, hogy támogassa az átvihető és méretezhető innovatív megoldások valós körülmények között történő tesztelését a gazdaságilag életképes, intelligensebb és integráltabb, szén-dioxid-mentes és kereslet-vezérelt helyi energiahálózatok számára, miközben a polgárok és az érdekelt felek számára lehetővé teszi az átállás felgyorsítását.

Kattintson és tudjon meg többet a témakörről

 

2. téma: Technológiák a városokban

A "technológia a városokban" témakörben az európai városfejlesztési kezdeményezés célja, hogy támogassa az új technológiák által működtetett innovatív megoldások valós körülmények között történő tesztelését a polgároknak nyújtott jobb szolgáltatások és/vagy a helyi hatóságok e szolgáltatások nyújtására vonatkozó kapacitásának növelése érdekében. Mindezt olyan kísérletek révén, amelyek a kohéziós politikai beruházások segítségével szélesebb körben is megismételhetők.

Kattintson és tudjon meg többet a témakörről