Image
C2Cexchanges
Hírek
14 April 2024

Az EUI City-to-City Exchanges Felhívásról részletesen

Az EUI városok közötti csereprogramjának - City-toCity Exchanges - felhívása mostantól folyamatosan nyitva áll, egészen 2027. december 31-ig! Ismerkedjen meg a programmal, és jelentkezzen, hogy más városok tapasztalataiból profitálhasson a fenntartható városfejlesztési stratégiái megvalósítása érdekében.

City-to-City Exchanges: az európai városok és városi térségek számára létrehozott rövid távú csereprogram és tapasztalatcsere lehetőség! Ne hagyja ki, építsen külföldi partnerségi kapcsolatokat a későbbi sikeres innovációs projektek megalapozásához!

Mi az a 'City-to-City Exchanges'?

A 'City-to-City Exchanges' során egy település, amely a fenntartható városfejlesztés terén kihívásokkal néz szembe, összefog egy másik uniós tagállam településével, amely szakértelemmel rendelkezik a probléma megoldásához. Ez a csere jellemzően két város között zajlik, de néha egy harmadik település is becsatlakozhat, ha erre jó indok adódik.

Az EUI pénzügyi támogatást nyújt a ténylegesen megvalósítandó látogatásokhoz, és kijelöl egy szakértő moderátort, aki segít a látogatás megtervezésében és moderálásában. A pályázatokat gördülő alapon bírálják el, a pályázatbeadás folyamatos.

Támogatásra jogosultak köre

Ez a szolgáltatás az EU-tagállamok városi hatóságainak szól. A városra, községre, funkcionális városi területre vagy külvárosra vonatkozóan nincs minimális lakossági követelmény. A városi hatóság mellett a témakörben érintett érdekelt felek, szakemberek is részt vehetnek a csereprogramban, ha a kérelemben ezt megindokolják.

Különösen bátorítjuk a kisebb városok, települések, a kevésbé fejlett régiók, az átalakulóban lévő régiók és a 11. cikk szerinti városok jelentkezését!

Minden pályázónak bizonyítania kell, hogy érdeklődik a fenntartható városfejlesztés integrált megközelítései iránt, vagy részt vesz a fenntartható városfejlesztési stratégiák végrehajtásában.

Erőforrások, eszközök a partner települések megtalálásához

Többféle adatbázis áll rendelkezésére, amelyekben böngészhet, hogy megtalálja a városi jó gyakorlatokat és a potenciális településeket, amelyektől tanulhat:

  1. Vegye fel a kapcsolatot országa vagy az Önt érdeklő ország városi kapcsolattartó pontjával (Urban Contact Point), hogy segítsenek Önnek megtalálni egy megfelelő partner települést.
  2. Nézze meg a témakörök szerint csoportosított korábbi UIA kezdeményezési akciókat vagy a Portico települési jó gyakorlatokat és a Portico közösséget.
  3. Az URBACT jó gyakorlatok adatbázisa
  4. A Fenntartható Városfejlesztési Stratégiák kézikönyvében található esettanulmányok.
  5. A Policy Atlas of Sustainable Urban Development for Small Urban Areas (A fenntartható településfejlesztés politikai atlasza a kisvárosi területek számára) című kiadvány esettanulmányai.
  6. Az Interreg Europe jó gyakorlatok adatbázisa, amely helyi, regionális és nemzeti szakpolitikai megoldásokat tartalmaz.

 

Vegye igénybe az EUI Állandó Titkárság támogató segítségét

Tekintse meg a pályázati csomagot: olvassa el a C2C pályázati útmutatót és a kitöltési űrlap formanyomtatványát.

Kérdéseivel forduljon hozzánk a capacitybuilding@urban-initiative.eu címen.

Kétoldalú konzultációk: Lehetőséget biztosítunk online konzultációra jelentkezésenként legfeljebb egy alkalommal. Foglalja le konzultációs időpontját itt.

Bemutatkozási kérelem (Peer introduction request): ezen az űrlapon kérheti, hogy felvegyük Önnel a kapcsolatot, és összehozzuk egy másik városi hatósággal, amely egy innovatív városfejlesztési projekt (EUI/UIA) vagy egy uniós partnerség (UAEU) keretében megvalósuló városfejlesztési programot működtet.